Våre ambassadører

Fredrik Zachariassen

Fredrik er 37 år gammel ultraløper bosatt i Holmestrand og han er en aktiv mosjonistultraløper med snart 5 år med løping bak seg. Som mange andre dro han seg opp av sofaen og tok tak i livet begynnelsen av 30-årene. De siste 4 årene har han utelukkende løpt på Tailwind som næringskilde i sine løp og bare alene i 2022 løp Fredrik 4600 km som inkluderte 2 x 100 miles, 3x100km og 23 x andre ultraløpsdistanser + noen Maraton og flere halvmaratoner enn han kan huske. Fredrik har et pragmatisk forhold til løping, og liker ikke å planlegge verken korte eller lange løp som 100 miles. Fredrik stiller oftest til start med pålagt nødvendig utstyr og Tailwind i sekken så går resten seg til mens man løper. Det er fordelen med Tailwind sier Fredrik, du slipper å tenke. 1-2 Tailwind i time holder meg gående i 20 timer uten problemer og da slipper jeg tenke på noe annet enn løping. Fredrik er også vår Teamsjef i Topo med ansvar for våre ambassadører og SoMe.

Catrine Kildemo

‘Født opp oppvokst i Bodø, og bor nå litt utenfor. Min lidenskap er løping, men jeg er også aktiv i Skisport. Jeg løper helst i fjellet og terrenget. I Nord Norge  betyr det høydemeter, uansett hvor du er. Selv om det blir en del asfalt inn i mellom når nordavind herjer i toppene, så er det i høyden jeg stråler. I 2022 er målet å løpe flere langløp, deriblant Rondane 100XL. Før den tid har jeg satt med mål på Telegrafruta og muligens et par til kortere Ultraløp. Det er noe med Ultra som motiverer mer enn noe annet. I 2021 løp jeg min første Ultra med 50K i Saltdal,  omringet av løypesurr, kratt og flere myggstikk en det går an å telle på beina. Det gav virkelig mersmak, og i år skal jeg gi alt for å nå målet på 100 miles i August.’

Eirik Sakshaug Utheim

Mitt navn er Eirik Sakshaug Utheim og jeg er en gift tobarnsfar på 35 år bosatt i Trondheim. Gjennom hele min oppvekst har jeg vært en drømmer, og en som naivt nok tror at det aller meste er mulig. For meg var drømmen å leve av fotball, enten som spiller eller trener, men den drømmen nådde jeg ikke helt fram med. Det jeg tenker er når en dør lukkes så åpnes en annen. Det ble noen år med studier og fotball i USA, før jeg vendte snuten hjem for videre utdanning og jeg jobber i dag som etterforskningsleder i politiet. Det har alltid vært trening og aktivitet i livet mitt, men i en periode med små barn ble det ganske mye mindre enn tidligere. Jeg merket både på form og humør at noe måtte gjøres så i 2018 begynte jeg som smått med løping. Det utviklet seg gradvis til å bli flere og flere km i uken, og jeg løp mitt første halvmaraton i 2019. I denne perioden løp jeg stort sett i skogen og på stier, og det var deilig å kjenne kroppen spille på lag, samtidig som det ga meg ufattelig mange fine opplevelser i naturen. Da en kollega i slutten av 2019 nevnte ultraløp for meg hadde jeg aldri hørt om det, men jeg søkte opp “verdens mest kjente ultraløp” og fikk opp UTMB. Løpet går fra Chamonix til Chamonix, rundt Mont Blanc massivet. Et løp på rundt 165km og 10 000 høydemeter. Det var akkurat så skummelt og triggende som det bør være, og jeg bestemte meg der og da for at det skal jeg fullføre innen 2025. Etter den dagen i 2019 har det blitt noen utrolig fine løp med SMVE 100 miles, Jotunheimvegen ultra, Rondane100 og Oppdal fjellmaraton. I 2022 er jeg så langt klar for VHUT, Jotunheimvegen ultra og Kullamannen 100 miles. I løpet av 20232024 håper jeg å få fullført Oslo-Bergen trail. Jakten på opplevelsene vil alltid stå i sentrum for min del, og veien er viktigere enn selve målet. Målet er kun desserten for meg, og det tror jeg vises gjennom gleden jeg har av hver eneste løpetur jeg er på ute i skog og mark. Skal jeg komme med et råd for å holde på treningsglede så er det å gjøre mest mulig av det du liker, og sette størst fokus på opplevelsene i det du gjør.

Cato Pedersen

Cato er blant teamets hyggeligste løpere. Han har alltid et smil på lur og en morsom kommentar uansett hvor langt ut i et løp han er. I 2016 bestemte han seg for en livsstilsendring og la festingen på hylla. Løpingen, som egentlig skulle være oppvarming til styrketreningen ble plutselig hele økta og han så seg aldri tilbake. Han er alltid på jakt etter nye løp og løper helst Ultraløp med litt utfordringer underveis. I 2017, et år etter han begynte å løpe, fullførte han sitt første ultraløp på 67 km. I 2021 fullførte han sitt første 100 miles, Soria-Moria til verdens ende. Under covid nedstengningen fullførte denne aktive familiefaren en 80 km i skogen rundt huset sitt, bare for å se om han kunne. Cato elsker nemlig en utfordring. Cato har brukt Tailwind aktivt i to år nå, og det er redningen både under langt løp og gode treningsøkter. Drømmeløpet er Western States 100-miles

Cathrine Lorentzen

Jeg har vært aktiv innen håndball siden jeg var 6 år,  la håndballen på hylla 100% i 2019 etter litt skader og div i voksen alder. I 2016 ble en venninne av meg hardt rammet av kreft. Hun trengte en behandling man ikke fikk gratis og jeg tenkte “hva kan jeg gjøre for å hjelpe?” Det var da jeg startet med løping. Meldte meg på div løp og for hver km jeg løp donerte kjente og ukjente penger. Dessverre døde hun og i begravelsen sa hennes mann at jeg måtte fortsette å løpe. Og det gjorde jeg. Turene ble lengre og lengre og med masse inspirerende mennesker jeg møter bl.a i min jobb som nevrorefleksolog, bestemte jeg meg for å stille på ultraløp. Så i 2020 sto jeg på startstreken på Jotunheimveien og skulle fullføre mitt første ultra. Det ga mersmak og jeg bestemte meg for å stille opp på flere løp i 2021. Det har da blitt to 50 miles, SMVE hvor jeg endte på en fin 4.plass for damer og OFR hvor jeg vant dameklassen. Løp og en 100 km i regi av Hagemanns eventer det året. Har lagt noen planer dette året også. Lyst til å fullføre mitt første 100 miles og gjerne et 24 timers løp. Ultramiljøet er helt fantastisk. For noen flotte folk man blir kjent med. Det beste er at alle heier på alle uansett nivå.

Ingrid Lid

Tailwind Nutrition Norge har den store glede av å ha 29 år gamle Ingrid Lid med på laget! Ingrid er en hardbarka ultraløper fra Skien. Hennes første ultraløp var i 2017 med 3:53 på Bislett 50km med maraton passering på 3:15. Det fortsatte med NM bronse i Terreng-ultra 80km og løp 209,1km på Bislet24-timers i november 2017. Året etter startet med NM sølv på 100km og 2 plass på Ecotrail Oslo 80km. Hun var med på Buff Epic trail extreme race 65km hvor hun fikk 6 plass, foran noen av Buff sine egne profilerte løpere. 2019 fikk hun en 2. plass på Centurion Thames Path 100-miles i England, før hun 30km ut i Centurion South Downs 100 falt, og fikk seg en skikkelig stress fraktur. Mens hun venter på time til ortopedspesialist, klarte hun å brekke beinet rett av ved en rolig tur i heia. Hun ble til slutt fraktet til sykehus med helikopter og etter 23 timer med smerter ble hun til slutt operert. Hun gikk på krykker i 4,5 mnd og startet gradvis sin opptrening. Vi er glade for at hun er tilbake og kanskje sterkere en noen gang. Vi gleder oss til å se hva Ingrid får til fremover.

Jahn Otto Kallevik

Jeg er mosjonist som begynte med terrengsykling tilbake i 2013. Etterhvert flyttet jeg fokus over på triatlon med hovedmål: IronMan 70.3 Haugesund i 2016. Etter et rolig år pga studier fikk jeg bli med i Team Rynkeby der vi syklet til Paris for å samle inn benker til barnekreftforeningen sommeren 2018. Etter denne turen satte jeg meg et nytt hovedmål: IronMan 140.6 i 2019. Har prøvd det meste som er på markedet av forskjellige sports drikker og gel’er. Etter å ha snappet opp informasjon om Tailwind via en triatlon gruppe var det gledelig å se at det endelig var kommett til Norge. Jeg har fått prøvd det ut litt og er veldig fornøyd. Gleder meg mye til videre samarbeid og få prøvd ut produktet på lengre turer/løp.

Sofiia Granheim

Sofiia, FFSF (fit, fabulous, soon forty) trebarnsmor og en seig ultraløper. Lever av og for drømmene mine. I min verden er alt mulig og jeg går min egen vei, liker å tøye grenser og jeg ”gir litt faen“ i den standariserte normen. Begynte løpe i 2017 og begynte med ultra året etter. Har bl.a. gjort 5 stk 24 timers løp, 7 stk 100 miles++ løp, 3 backyards og noen 50 km++ og noen 6 timers løp. Har siden tidenes morgen gått på tailwind og seige damer, og; man blir hva man spiser, god og seig. Tailwind fikser hele mitt energibehov og gir meg friheten til å fokusere på min idrett fullt ut. Jeg tør å drømme stort og trene hårt, det har resultert i at jeg i 2022 skal kaste meg ut fra 10’an med hodet først; jeg skal løpe Spartathlon. Alle våre drømmer kan bli virkelige hvis vi har mot nok å følge dem.

Thomas Willy Lindgren

Thomas Willy Lindgren, 32år fra Oslo. Startet med løping i april 2013 da jeg veide 120kg og valgte og gjøre en livsstilsendring. Senere har jeg løp en god del maraton men fant ut i 2015 at det er ultraløping som trigger meg mest og har størst pontesiale. Jeg elsker utfordringer og ultra får man virkelig kjent på dette samtidig som næringinntak blir vesentlig viktigere. Går også en god del fjellturer og kom over tailwind for drøye 1 år siden og har brukt dette nå fast det siste halve året og jeg får i meg akkurat det jeg trenger på mine treningsturer og konkurranser. I helgen debuterte jeg på 100miles Moss – Holmestrand hvor jeg benyttet meg av tailwind stort sett hele tiden da fast føde blir vanskelig etter mange timer på beina. Det jeg føler jeg kan bidra med er at jeg jobber i sportsbransjen hos XXL og snakker mye med kunder og når jeg snakker med langdistanse løpere og syklister anbefaler jeg alltid tailwind selvom vi ikke selger det her. Andre ting er at jeg prøver og dele så mye som mulig i sosiale medier med tailwind men også til mine løpegjeng i løp og i Romerike ultraløperklubb. Slenger også med bilde fra endringen jeg har gjort. Fremover er planen min og løpe noen lange løp i utlandet hvor “Trans Gran Canaria” og “Lavaredo Ultra Trail” står øverst på listen